Legend Spelbutik Event

Pokémon- centrum @ Legend Spelbutik

Pokémoncentrum

Vilka tider gäller?

 • 12:00   Pokémoncentrumet Öppnar
 • 16:00   Pokémoncentrumet Stänger

Vad händer på Pokemoncentrum?

Pokémoncentrum hålls öppet nästan varje söndag året runt där unga som gamla ges möjlighet att spela, byta och prata Pokémonkort på en och samma plats. Utöver en plats att vara på erbjuds även följande:

 • Lär dig spela samlarkortspelet! Pokémonprofessorer är nästan alltid på plats för att lära ut spelet till nybörjare som vill lära sig hur man spelar på riktigt. På så sätt kan man – förutom att lära sig spela ett roligt kortspel – även ta del av resten av de möjligheterna som Pokémoncentrumet erbjuder.
 • På plats finns lekar att låna gratis för de som inte har någon egen.
 • Spela för skoj skull för att vinna kort! När en Pokémontränare (som är under 18 år) spelat en Pokémon-match mot en motståndare får denne dra två lotter om denne vann och en lott om denne inte vann. Det behövs bara lite tur för att vinna pokémonkort men har man mycket tur kan man vinna både EX- och GX-kort!
 • Spela på Turneringar för att vinna kort! På söndagar spelas ibland Pokémon-turneringar av olika slag. Dessa spelas för att vinna både ära (i form av Nintendos egna Championship-poäng) och Pokémonboosters och Promokort. Turneringarna är nästan alltid indelade i åldersgrupper och en del är gratis medan andra kostar. De som är gratis att deltaga i behöver man dock ofta en egen lek att spela med.
 • Ibland är Pokémongym öppna där Pokémontränare (under 18 år) ges möjlighet att utmana gymledares lekar. Vinner man mot en sådan blir man belönad med en Gymbadge motsvarande den gymlek man mött. Dessa är prestigefyllda troféer man gör klokt i att sätta fast på en tröja, väst eller jacka som man alltid har med sig när man kommer till Pokémoncentrum. Tappar man bort sin gymbadge man vunnit behöver man besegra gymmet igen för att få en ny.

Vad kommer allt att kosta?

Att spela och vistas på Pokémoncentrum är kostnadsfritt då vi lånar ut nybörjarlekar till de som inte har med sig eller inte har råd med en egen. Vissa turneringar kostar förvisso men Pokémoncentrum är även öppet som vanligt för de som inte kan eller vill vara med i turneringarna.

Hur anmäler jag mig?

Ingen anmälan behövs! Det är bara att dyka upp!

Vill ni ha mer information finns möjligheten för ni som har Facebook att gå med i denna Facebook-grupp:

https://www.facebook.com/groups/vinterligan/

Vinterligan är den Pokémonförening som, i samarbete med Legend, står bakom Pokémoncentrum och de turneringar som spelas.

 

24 februari, 2019 12:00 – 24 februari, 2019 16:00

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Välkommen till Legend!

Vi på Legend gillar spel som låter människor träffas på riktigt. Så istället för dator- och TV-spel erbjuder vi sällskapsspel/brädspel, figurspel, kortspel, rollspel och puzzel.
Ett roligare sätt att umgås med andra ord!

Vi som jobbar i butiken har tillsammans många års erfarenhet av spel i alla former och hobbyn som omger dem och hjälper gärna till om du behöver tips om nya spel, komma igång eller få feedback på någon idé eller helt enkelt vill hitta nya vänner att spela med.

Kommande Events
  Kontakt

  Legend Spelbutik AB

  Köpmangatan 7 A
  931 31 Skellefteå
  tel: 0910-135 02
  mail: info@legendspel.se

  Öppettider:

  Måndag, 12 – 18

  Tisdag, 12 – 18

  Onsdag, 12 – 21,
  BRÄDSPELS KVÄLL!

  Torsdag, 12 – 21,
  MÅLNING & FIGURSPEL!

  Fredag, 12 – 22,                    FRIDAY NIGHT MAGIC

  Lördag, 10 – 16

  Söndag, STÄNGT