Legend Spelbutik Event

Killteam- liga @ Legend Spelbutik

Killteam-liga

Vilka tider gäller?

Alla dagar i veckan under öppettider. Vi har öppet alla vardagar kl 12-21 förutom fredag som är öppet till kl 22. Lördagar har vi öppet kl 10-16.

Vad händer under Killteamligan?

Legends Killteam-liga fortgår löpande varje dag från och med den 31 oktober fram till 12 december (6 veckor). Under ligans gång spelar man en Killteam-match per vecka och målet är att samla på sig så mycket liga-poäng man kan. En vinst ger 3 poäng, 2 poäng för lika och förlorar man får man 1 poäng. Kan man inte spela en vecka får man 0 poäng för den veckan. Man kan dock ta igen en förlorad match veckan efter och den enda stora nackdelen med detta är att om man gör det efter en belöningsvecka (när vecka 3 och 6 är slut) kanske man går miste om priser man kanske annars skulle fått.

Registrering av spelare

 1. Spelare anmäler intresse till butiken (se anmälan nästan längst ner) och får ett Campaign Card när denne kommer för att spela första gången.
 2. Spelaren skapar ett Battle Forged Kill Team (max 100 poäng, nedan refererat som lista) som inte får förändras under ligans gång. Butiken erbjuder formulär att skriva lista på och en kopia MÅSTE alltid vara på Legend under ligans gång. Då man inte får förändra listan behöver Legend en ursprungslista att jämföra med om det skulle uppstå misstanke om en förändrad lista.

Match:

 1. Två spelare kommer överens om att spela (detta kan göras på plats eller i förhand på exempelvis facebook eller Legends egen Discord: https://discord.gg/QKe8cDx). Man får möta samma motståndare MAX två gånger i rad!
 2. Varje vecka har olika missions. Dessa finns att läsa på plats när en ny Kill Team-vecka påbörjas (torsdagar). De scenarion vi kommer spela är Matched Play-missions från Core Manual och Elites-boken. Modifikationer av dessa kan dock förekomma!
  Om en spelare som hämtar upp en vecka möter en spelare som inte gör det spelar man med den nya veckans scenario och den spelare som inte hämtar upp sin vecka får välja om denna får strategic advantage för den matchen eller inte.
 3. Matchen spelas.
 4. Resultatet rapporteras till butikspersonalen.

Rapportering:

Spelare rapporterar sin första match per vecka, eller två första om de fångar upp en vecka.

Krav:

 • De vapen som som finns uppskrivna på Kill Team-listan SKALL också finnas på modellen! Detta krav gäller inte för Wargear.
 • Modellen ska ha sin korrekta bas.
 • Alla modeller man spelar med skall vara målade med minst 3 färger på rätt plats och ha en gjord bas/modellplatta.

Erfarenhet:

Vi spelar inte med de vanliga reglerna för experience i regelboken. Istället får en modell ELLER ett Fire Team (s 66-77 respektive s 205 i Core Manual) i ens lista en gratis level varannan vecka (slutet på vecka 1,3 och 5). Spelaren avgör vilken specialist eller vilket Fire Team som ska få levla. För Fire Teams slumpas förmågan som enligt regelboken MEN måste göras under butikspersonals överseende och skrivas med osuddbar penna (och registreras på butikens exemplar av spelarens lista). Modeller kan ej dö (dvs tappa sin vunna förmåga efter en match) även om de blir dödade i matchen.

Missions:

Missions läggs upp på butiken i början av varje ny Kill Team-vecka (torsdagar) som gäller hela veckan.

Vi spelar inte med Scouting Phase i ligan!

Vecka 1: Sweep & Clear
Vecka 2: Escalating Conflict (s 140 Elites, reglerna för Reserves kan man läsa i Elites-boken, s 15)
Vecka 3: Recover Intelligence (s 58 Core Manual)
OBS! KOM IHÅG att levla era Specialister/Fire Teams innan tredje matchen börjar! Väljer ni att uppgradera era Fire Teams vill vi att en av Legends anställda är med när ni slumpar fram vilket egenskap ert Fire Team får!
Vecka 4: Objective Ultima (s 142 Elites)
Vecka 5: Terror Tactics (s 59 Core Manual)
OBS! KOM IHÅG att levla era Specialister/Fire Teams för andra gången innan femte matchen börjar! Väljer ni att uppgradera era Fire Teams vill vi att en av Legends anställda är med när ni slumpar fram vilket egenskap ert Fire Team får!
Vecka 6: Sweep & Clear (s 56 Core Manual)

Priser:

Tärningspåsar: Delas ut till alla spelare som spelat alla sina matcher.

Tactic Cards (Campaign edition): Delas ut till spelare som inte har dessa kort redan.

Medaljer: Delas ut i slutet av kampanjen till de tre bästa spelarna. Brons för 3:e plats, Silver för 2:a, och Guld för 1:a.

Guerilla badge: Delas ut i slutet av kampanjen till den som kämpat som längst och hårdast trots stora nederlag. Utses av butiken.

Armband: Lottas ut under kampanjens gång bland deltagarna.

Series-7 Pensel: Delas ut till spelaren med snyggast självmålade Kill Team (utses av butiken).

Färgburkar: Delas ut till näst och tredje snyggaste målade Kill Teamet (utses av butiken).

FAQ:

Q: Vad händer om jag inte lyckas spela minst en match varje vecka under en månad?

A: Du har möjlighet att ta igen matchen veckan efteråt. Gör du inte det kommer du få 0 kampanjpoäng för veckan du först missade.

Q: Om jag möter en motståndare som måste rapportera sin match, men jag redan har rapporterat min match för veckan, kan mina poäng påverkas?

A: Nej.

Q: Får man spela med reglerna som finns för Rouge Trader, Blackstone Fortress, Elites och Commander?

A: Ja, förutom i fallet Commander som inte får spelas med!

Vad kommer allt att kosta?

Killteam-kampanjen är gratis att deltaga i. Se bara till att anmäla dig och den fraktion du tänkt spela med!

Hur anmäler jag mig?

Anmälan kan du göra här. Skriv in ditt namn, vilken fraktion du tänkt spela med och dina kontaktuppgifter!

Lista kan du göra hemma eller i butiken. På Legend kan du få en Command Roster (enkomt gjort papper) att skriva upp din lista på.

Var spelas kampanjen?

Kampanjen spelas i Legends lokaler under ordinarie öppettider. Observera att vi har öppet till minst kl 21.00 måndag till fredag!

31 oktober, 2019 12:00 – 12 december, 2019 21:00

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Välkommen till Legend!

Vi på Legend gillar spel som låter människor träffas på riktigt. Så istället för dator- och TV-spel erbjuder vi sällskapsspel/brädspel, figurspel, kortspel, rollspel och puzzel.
Ett roligare sätt att umgås med andra ord!

Vi som jobbar i butiken har tillsammans många års erfarenhet av spel i alla former och hobbyn som omger dem och hjälper gärna till om du behöver tips om nya spel, komma igång eller få feedback på någon idé eller helt enkelt vill hitta nya vänner att spela med.

Kommande Events
  Kontakt

  Legend Spelbutik AB

  Köpmangatan 7 A
  931 31 Skellefteå
  tel: 0910-135 02
  mail: info@legendspel.se

  Discord-kanal:
  https://discord.gg/xucY464

  Öppettider:

  Måndag, 10 – 18

  Tisdag, 10 – 18

  Onsdag, 10-18

  Torsdag, 10-18

  Fredag, 10-18

  Lördag, 10 – 16

  Söndag, STÄNGT